Ondernemersprijs Horst a/d Maas 2023

Swolgen, 17 november 2023 – De Middelpas Hoveniers heeft donderdagavond de prestigieuze Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2023 gewonnen. De jury prees hun bevlogen bedrijfsvoering en diepgewortelde focus op duurzaamheid. De uitreiking, met als thema Duurzaam Ondernemerschap, vond plaats in een feestelijke setting in het Gasthoes te Horst, gepresenteerd door Lex Uiting.

Ondernemer Robert van Gerven richtte in 1995 De Middelpas Hoveniers op en heeft het bedrijf vanuit Swolgen laten uitgroeien tot een toonaangevend familiebedrijf, met een sterke nadruk op duurzaamheid. Het bedrijf dat inmiddels wordt bijgestaan door de tweede generatie – zoon Ben en dochter Jikke – heeft indruk gemaakt op de jury dankzij hun dynamische en inspirerende bedrijfsvoering.

De jury prees De Middelpas Hoveniers voor hun inzet als ‘aanvoerders van de Groene Revolutie’. Het bedrijf onderscheidt zich door de nadruk te leggen op duurzaamheid, met initiatieven zoals het streven naar de laagste CO2-footprint per medewerker, het gebruik van organische meststoffen en het zelfvoorzienend zijn in elektriciteit. Daarnaast openden zij in 2020 het tuindesignbureau Groenstudio Zuid in Venray, waarbij klanten vanaf de eerste stap betrokken worden in het creëren van ecologische groenprojecten. Deze aanpak werd door de jury erkend als onderscheidend van branchegenoten. “De visie, durf en gedrevenheid van het bedrijf en de ondernemer zijn een toonbeeld van ondernemerschap in Horst aan de Maas,” aldus de jury.

Robert van Gerven, eigenaar van De Middelpas Hovenier, reageert: “We hebben met ons volledige team genoten van het hele traject, met als kroon op ons werk de fantastische uitreiking in het Gasthoes. Het was een avond met intense emoties, extra bijzonder om met de hele familie mee te maken. Ik ben een trotse vader, directeur en aanvoerder van de Groene Revolutie. En nu weer G(r)as d’r op!”

Het succes van De Middelpas Hoveniers werd verder onderstreept door dochter Jikke van Gerven, die eerder op de avond de Rabobank Young Professionals Award won.

OHM - De Middelpas - Swolgen