Volop najaar!

De herfst neemt naast regen en wind gelukkig ook schitterende herfstkleuren met zich mee. Om nu te kunnen genieten van uw tuin en in het voorjaar uw tuin er weer piekfijn bij te hebben liggen, is het nu de perfecte periode om een najaarsbeurt in uw tuin uit te (laten) voeren. Onze Aanvoerder van de groene revolutie, Ben, neemt u mee in de 5 stappen van een najaarsbeurt.

#1 Terugsnoeien van zomer bloeiende heesters. 

Een zomerbloeiende heester is in de zomer op zijn allermooist, daarna zien we nog de uitgebloeide bloemen. Om ervoor te zorgen dat deze weer nieuwe knoppen laat groeien, geven wij de heester een onderhouds-/verjongingssnoei zodat deze het jaar erop weer stralend bloeit. Bij hagen kunnen eventueel ook de laatste beetjes opschot verwijderd worden met een heggenschaar.

Ben - najaarsbeurt De Middelpas

#2 Gazon en beplanting voorzien van najaarsbemesting

Afgelopen zomer heeft ontzettend veel droogte gekent, waarna in tegendeel de maand augustus een hele natte maand was. Hierdoor heeft het gazon een extraatje nodig om in het voorjaar weer de prachtige groene grasmat te zijn waar we allemaal blij van worden. Naast het strooien van kalk in de wintermaanden om de bodem te ontzuren, adviseren wij voor nu ook het strooien van een biologische / organische meststof die gazon en plant afhardt voor de wintermaanden.

Najaarsbeurt in tuin - De Middelpas Hovenier

#3 Snoei enkel wat nodig is en geniet van de silhouetten van de beplanting.

Een tuin die er piekfijn bij ligt, dat is écht genieten. Maar wanneer we de natuur op sommige plekken van je tuin zijn gang laten gaan, dan zul je versteld staan van de prachtige beelden die zich in uw tuin zullen afspelen. Snoei daarom enkel de beplanting waarvan het echt nodig is. Zo kunt u genieten van de prachtige silhouetten van beplanting in de wintermaanden, vooral als hier een mooi laagje rijp op zit die zijn gang kan gaan!

#4 Bladafval laten liggen als natuurlijke bemesting.

We hebben u al meerdere malen het voordeel van bladafval in uw tuin toegelicht (https://demiddelpas.nl/strooigoed-voor-uw-tuin/) Om ook deze herfst de voordelen hiervan te ervaren, hebben wij ze nogmaals voor u opgesomd:

    • De laag die bladafval creëerd vormt een isolatielaag die tegen hitte en kou beschermd.
    • Deze laag zal ook beschermen tegen erosie, door een buffer te creëren tegen zware regenval of verdamping.
    • Schimmels, bacteriën en wormen gebruiken het blad als voeding en zal via hun vertering en uitscheiding weer voeding maken voor de bodem.

#5 Aflaten van de pomp & het schoonmaken van dakgoten.

Om te voorkomen dat de leidingen van uw beregeningssysteem kapotvriezen en u in het seizoen met onverwachte problemen komt te zitten, is het belangrijk om het water van de beregeningspomp af te laten. Daarnaast kan het vele bladafval de dakgoten van uw huis, overkapping of tuinhuis verstoppen. De simpele oplossing is natuurlijk het blad vrij maken van de goten. Hier helpen onze aanvoerders u uiteraard graag bij!

Wilt u meer informatie of graag een afspraak maken om uw tuin een najaarsbeurt te geven? Neem dan gerust contact met ons op via: 0478-692432 of info@demiddelpas.nl

Dakgoot schoonmaken Limburg - De Middelpas Hovenier
Ben - Middelpas Herfst

Kom in contact

 

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Najaarsbeurt inplannen?

Voor meer informatie en een inspiratie gesprek, neem gerust contact met ons op!