Volop najaar!

Het voorjaar neemt naast regen en wind gelukkig ook schitterende herfstkleuren met zich mee. Om nu te kunnen genieten van uw tuin en in het voorjaar uw tuin er weer piekfijn bij te hebben liggen, is het nu de perfecte periode om een najaarsbeurt in uw tuin uit te (laten) voeren. Onze Aanvoerder van de groene revolutie, Ben, neemt u mee in de 5 stappen van een najaarsbeurt.

#1 Terugsnoeien van zomer bloeiende heesters. 

Een zomerbloeiende heester is in de zomer op zijn allermooist, daarna zien we nog de uitgebloeide bloemen. Om ervoor te zorgen dat deze weer nieuwe knoppen laat groeien, geven wij de heester een onderhouds-/verjongingssnoei zodat deze het jaar erop weer stralend bloeit. Bij hagen kunnen eventueel ook de laatste beetjes opschot verwijderd worden met een heggenschaar.

Ben - najaarsbeurt De Middelpas

#2 Gazon en beplanting voorzien van najaarsbemesting

Afgelopen zomer heeft ontzettend veel droogte gekent, waarna in tegendeel de maand augustus een hele natte maand was. Hierdoor heeft het gazon een extraatje nodig om in het voorjaar weer de prachtige groene grasmat te zijn waar we allemaal blij van worden. Naast het strooien van kalk in de wintermaanden om de bodem te ontzuren, adviseren wij voor nu ook het strooien van een biologische / organische meststof die gazon en plant afhardt voor de wintermaanden.

Najaarsbeurt in tuin - De Middelpas Hovenier

Meer najaarstuintips? Blijft ons volgen via onze Facebookpagina!

Kom in contact

 

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Najaarsbeurt inplannen?

Voor meer informatie en een inspiratie gesprek, neem gerust contact met ons op!