Strooigoed voor uw tuin, zorgt voor actiever bodemleven! 

Nu sinterklaas in het land is, zijn we allen druk in de weer met gezelligheid en cadeautjes. Doe uw tuin een plezier en strooi organisch materiaal in uw tuin zodat het bodemleven een boost krijgt.

Rust in uw tuin

Het vriest buiten, bomen en planten hebben al bijna al hun blad laten vallen, klaar voor de welverdiende ruststand. Uw tuin staat echter niet stil in deze periode, met name de bodem is nog volop in de weer om organisch materiaal om te zetten tot bruikbare voeding voor het aankomende groei seizoen. De Middelpas Hoveniers heeft een reeks aan biologische meststoffen, bodembiologie en organische materialen beschikbaar om uw tuin een boost te geven. 

Vanaf heden adviseren we onze klanten om bladafval te laten liggen in de borders van hun tuin. Bladafval is eigenlijk helemaal geen afval, maar een zeer nuttige uitvinding van de natuur. De laag die gecreëerd wordt door het blad vormt een isolatie laag dat tegen hitte en kou beschermd. Zodoende zal deze laag ook beschermen tegen erosie door een buffer te creëren tegen zware regenval of verdamping. Een vochthoudende bodem is essentieel voor het bodemleven.

Bladafval

Hiernaast zullen de schimmels, bacteriën en wormen het blad gebruiken als voeding en via hun vertering en uitscheiding er weer voeding van maken voor de flora. Als u toch liever ervoor kiest om het blad op te ruimen (bijv. van de voortuin), dan raden wij u aan om een compostbak te maken. Hier kan hetzelfde proces in plaatsvinden als dat u het blad zou laten liggen. Uiteindelijk kunt u dan de kant en klare compost weer verspreiden in de tuin. Het ziet er dan hetzelfde uit als aarde.

Waar mogelijk, werken wij met accu bladblazers, om het opruimen van blad zo ‘schoon’ mogelijk te laten plaats vinden!

Naast bladafval is stro, gesnipperd- klein hout en keukenafval ook prima te composteren en zullen bijdragen aan de voeding en luchtigheid van de bodem in uw tuin. Het is toch prachtig hoe de natuur omgaat met haar afval!

Is er binnen uw tuin sprake van een slechte bodem (schrale, droge grond) dan kan De Middelpas Hoveniers hiermee helpen.

Tip: gooi uw oude kerstboom niet weg maar lever deze in bij De Middelpas Hoveniers om te laten versnipperen op 11 januari tussen 9.30 – 12.30 u.

 

Kom in contact

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Uw tuin voorzien van organische meststoffen

Wilt u hier meer informatie over?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.