Uw eigen tuin duurzamer maken

Iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Wist u dat u met uw tuin hier al aan kan bijdragen? Wij leggen u graag uit op welke manier u met uw tuin kunt zorgen voor een groenere wereld.

Ieder individu kan bijdragen aan een duurzame wereld. Een wereld die wij dragen met verantwoording en die we met trots door willen geven aan de volgende generatie. Een wereld waar ieder van ons een zo klein mogelijke ecologische footprint achterlaat.

Als hoveniersbedrijf nemen wij graag de leiding in deze verandering, want bepaalde onverantwoorde keuzes kunnen zo niet langer. Daarom stimuleren en ondersteunen wij zo veel mogelijk de aanleg van milieuvriendelijke tuinen en zijn onze hoveniers benoemd tot ‘aanvoerders van de groene revolutie’.

Uw eigen verantwoorde tuin

Sluit u zich aan bij de Groene Revolutie? Tuin voor tuin werken wij aan een duurzame toekomst. Daarom helpen wij u graag voor de inspiratie en realisatie van uw eigen duurzame tuin.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Help mee aan een beter klimaat

Een ecologische tuin is een ideale mogelijkheid waarmee ieder huishouden kan bijdragen aan het verminderen van de groeiende druk binnen het ecosysteem.

Studies hebben aangetoond dat een ecotuin een positief effect heeft op de vertraging van de klimaatverandering. Hierin worden met name duurzame maatregelen bedacht en binnen de tuinarchitectuur meegeholpen aan een beter milieu.

Van normale tuin naar ecotuin

Er zijn diverse manieren om uw bestaande tuin te transformeren naar een milieubewuste tuin. Hierbij is het met name van belang om natuurlijke processen zo goed mogelijk na te bootsen. Zo kan een gevarieerde plantenmix bijdragen aan een gezonde ecotuin. Bepaalde combinaties van planten vullen elkaar aan en stimuleren zodoende groei en vitaliteit.

Daarbij schrikken zij ongewenste insecten af en trekken ze gewenste insecten aan. Deze gewenste beestjes zijn de nuttige insecten die de tuin kunnen helpen in de groei. Zo eten lieveheersbeestjes en gaasvliegen bladluizen. Deze natuurlijke vorm van bestrijding minimaliseert de schade aan de tuin en het milieu.

Daarnaast zijn er natuurlijke manieren om schaduwplekken voor in de zomer te creëren. Zo is het een optie om een houten pergola te plaatsen en daaroverheen klimop te laten groeien. Dit geeft een speelse en natuurlijke uitstraling aan het terras. Ook voor muurbedekking is het naast hout mooi om te kiezen voor klimmende planten.

Uw eigen ecologische tuinplan

Wij vinden het als hoveniersbedrijf zeer belangrijk dat iedereen eigen verantwoordelijkheid neemt voor een duurzame wereld. Zoals het bekende credo luidt: een duurzame wereld begint bij uzelf. Mocht u geïnteresseerd zijn in een ecotuin, maar hiermee niet helemaal uit de voeten komen: wij staan voor u klaar om uw eigen ecologische tuinplan te ontwikkelen. Neem contact op met onze aanvoerders van de groene revolutie.

Kom in contact

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Uw eigen droomtuin

Wij zien deze trends vaak voorbijkomen, maar de droomtuin van iedereen ziet er anders uit. Daarom helpen wij u graag met inspiratie en de realisatie van uw eigen ideale tuin.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.