5 eenvoudige tips waarmee u bijdraagt aan een duurzame toekomst

Onze wereld is niet meer wat het geweest is, maar het is nog niet te laat! We nemen u graag mee in wat eenvoudige tips om bij te dragen aan een groenere wereld.

Deze blog gaat niet over tuinen. Wij vinden het belangrijk dat ieder individu – binnen zijn eigen mogelijkheden – bijdraagt aan een duurzame toekomst. Er zijn buiten een ecologische tuin nog talloze manieren om uw leven te verduurzamen. Wij geven graag wat eenvoudige tips om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Zo zorgt u ervoor dat u een zo klein mogelijke ecologische footprint achterlaat.

Zie hier een opsomming van de tips die we graag nader met u bespreken:

Samen voor een groene toekomst

Bent u toch benieuwd hoe u met behulp van uw tuin bij kunt dragen aan een duurzame wereld Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tip 1: Waterbesparende kranen

Nederlanders verbruiken gemiddeld 119,2 liter water per persoon per dag. Eén deel daarvan is afkomstig uit de kranen. Een waterbespaarder op uw kraan monteren is de meest eenvoudige manier om water te besparen. Hiermee verbruikt u tot 50% minder water, zonder dat u daarbij hoeft in te leveren op comfort. Zo levert u eenvoudig een bijdrage aan een duurzame toekomst.

Tip 2: Duurzaam vervoer

De keuzes die u maakt voor uw dagelijkse vervoer of vakantie maken veel verschil voor het klimaat. Op welke manier reist u altijd van A naar B? Probeer de auto eens wat vaker te laten staan en de opties te bekijken voor carpoolen of gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Voor de kleine afstanden is het natuurlijk nog duurzamer en gezonder om het stuk te lopen of te fietsen. Wellicht kun u zelfs uw auto inruilen voor een elektrische fiets. Rijdt u toch auto? Overweeg dan eens om te gaan rijden op biobrandstof in plaats van benzine of diesel. Gaat u op vakantie met het vliegtuig? Wist u dat uw CO2-uitstoot kunt compenseren door iets meer te betalen?

Tip 3: Gebruik Ecosia als zoekmachine

Ecosia is een duurzame zoekmachine opgestart op 14 december 2009. Het bedrijf schenkt 80% van de winst aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds. Ecosia – The Search Engine That Plants Trees – plant bomen in Peru, Burkina Faso en Madagascar met de opbrengsten uit advertenties. Voor elke 28 cent wordt een boom geplant. Met het installeren van de gratis browserextensie kun je eenvoudig je steentje bijdragen.

Tip 4: Oude spullen recyclen

Denk nog een keer na voordat u dat oude servies of kastje weg wilt gooien. Zit er nog een tweede leven in? Veel spullen zijn nog goed genoeg om te doneren aan een tweedehandswinkel of om (gratis) op Marktplaats te plaatsen. Het hergebruiken van spullen bespaart nieuwe grondstoffen en draagt zo bij aan minder vervuiling.

Tip 5: Zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u uw eigen groene stroom opwekken. Dat heeft uiteraard vele voordelen voor het milieu. Zonnepanelen verlagen de CO2-uitstoot van uw huishouden en is daarmee helemaal duurzaam.

Aanvoerders van de Groene Revolutie

Wij zijn De Middelpas en wij geloven dat ieder individu kan bijdragen aan een duurzame wereld. Wij doen dat op onze eigen manier. Wij stimuleren en ondersteunen zo veel mogelijk de aanleg van milieuvriendelijke tuinen.

Tuin voor tuin werken wij naar een duurzame wereld. Een groene wereld de wij met trots door kunnen geven aan de volgende generatie. Als hoveniersbedrijf nemen wij graag de leiding in deze verandering en zijn onze hoveniers benoemd tot ‘aanvoerders van de groene revolutie’. Wilt u weten wat wij voor uw tuin kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

Kom in contact

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Uw eigen droomtuin

Wij zien deze trends vaak voorbijkomen, maar de droomtuin van iedereen ziet er anders uit. Daarom helpen wij u graag met inspiratie en de realisatie van uw eigen ideale tuin.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.