De Middelpas Academy

Maak kennis met de leukste manier om je op te laten leiden tot hovenier: met een persoonlijk leertraject én gewoon lekker tussen het groen! Niet leren in de schoolbanken, maar van professionals in de praktijk.

Start direct
met jouw persoonlijke leertraject

Ontdek het hoveniersvak: wat ons betreft het mooiste vak wat er is. Lekker werken in de buitenlucht, handen uit de mouwen steken, samen elke dag mooie dingen creëren en zo de wereld een stukje groener maken.

Strijd mee met de Aanvoerders van de Groene Revolutie en laat je (om)scholen tot hovenier, tuindesigner of werkvoorbereider.

Alle voordelen:

 • Loop eerst vrijblijvend mee
 • Voor studenten en zij-instromers
 • Een persoonlijk leer- en ontwikkelplan
 • Interne opleiding bij professionals
 • Leren met je hoofd én je handen
 • Grote baankans na je proeftijd

Waar kun je meelopen?

Kies je favoriet, of pak ze gewoon allemaal mee!

Tuinaanleg

Als hovenier tuinaanleg breng jij de ontwerpen van onze designers tot werkelijkheid. Je werk is zeer afwisselend en uitdagend, waarbij alle aspecten van tuinaanleg voorbijkomen. Van het aanleggen van beplantingen en vijvers tot aan technische projecten zoals beregeningssystemen. Creëer samen met je team een tuin van A tot Z en zie wat voor moois er allemaal uit jouw groene vingers kan ontstaan!

Tuinonderhoud

De ene dag sta je een boom te snoeien, de andere dag cross je rond op de maaimachine. Als hovenier onderhoud zorg je dat de tuinen van onze klanten er weer mooi bijliggen. En dat ziet er ieder seizoen en bij elke tuin natuurlijk anders uit, dat is wat dit werk zo afwisselend maakt! Je bent vooral lekker met je handen bezig en leert elke dag weer meer over beplantingen, machines en biodiversiteit.

Tuindesign

De droomtuin van onze klanten start met een tuinontwerp. Als ontwerper vertaal je de wensen en dromen van klanten naar een design dat helemaal past bij hun smaak, lifestyle en budget. Van compositieschets naar digitaal plan en van 3D-ontwerp naar presentatieplan: helemaal klaar voor hoveniers om tot realisatie te brengen!

Werkvoorbereider

Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de planning, inkoop en voorbereiding van projecten. Je zorgt dat de hoveniers weten waar ze wanneer naartoe moeten, wat er van ze verwacht wordt en welke machines en gereedschap ze hiervoor nodig hebben. Jij fixt dat al het materiaal ook op voorraad is en op de juiste tijd en plek klaarligt.

In 4 stappen naar jouw eigen groene opleiding

Stap 1: Even een mailtje sturen

Stap 1: Even een mailtje sturen

Stuur een mailtje naar info@demiddelpas.nl met daarin:

 • Naam
 • Leeftijd
 • Telefoonnummer
 • Korte motivatie
 • Welke functie jou aanspreekt

 Dan nemen we snel contact met je op!

Stap 2: Eerste kennismaking

Stap 2: Eerste kennismaking
We drinken eerst even samen een koffie om kennis met elkaar te maken. We vertellen je meer over De Middelpas Hoveniers, maar we zijn vooral benieuwd naar wie jij bent, waarom dit vak jou aanspreekt en welke functies jouw interesse wekken.

Stap 3: Ontdek of je groene vingers hebt

Stap 3: Ontdek of je groene vingers hebt

Loop vrijblijvend één of meerdere dagdelen mee met onze hoveniers, werkvoorbereiders of designers. Zij laten je vol enthousiasme zien waarom zij hun vak zo leuk vinden en wat hun werk inhoudt. Zo ontdek je vanzelf of dit ook iets voor jou is!

Stap 4: Persoonlijk leertraject 

Stap 4: Persoonlijk leertraject

Beviel dat meelopen wel? Dan maken we samen aan de hand van jouw eigen doelen een leertraject. Vervolgens leiden we jou intern op voor de (combi-)functie die jou aanspreekt! En wie weet blijf je na je proeftijd wel bij ons hangen. 😉

Wie is De Middelpas Hoveniers

Wij zijn De Middelpas Hoveniers. Samen met onze klanten maken wij iedere dag de wereld een stukje groener én mooier. Tuin voor tuin creëren wij gezonde leefomgevingen voor mens, dier en plant.

Wij willen zoveel mogelijk mensen laten inzien dat zij impact op het milieu en onze leefomgeving hebben. Het is de verantwoordelijkheid van onze generatie om een gezonde en groene wereld door te geven. Wij vinden dat dat iedereen – binnen zijn eigen mogelijkheden – bij moet dragen aan een duurzame wereld.

Wij zijn voor onze klanten dé partner op het gebied van biologische tuinen. Ook realiseren wij terrassen, bestrating, waterprojecten en overkappingen. Wij zijn er van inspiratie tot realisatie en van advies tot ontwerp, aanleg en onderhoud.

Check alvast met welk team je gaat werken!

Kom in contact

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

De Middelpas Swolgen: Schoolstraat 19a 5866AW

Groenstudio Venray: Sint Annalaan 8 5804AJ


Maandag
09:00 - 16:30
Dinsdag
09:00 - 16:30
Woensdag
09:00 - 16:30
Donderdag
09:00 - 16:30
Vrijdag
09:00 - 16:30
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten

Laten we samen gaan voor een duurzame toekomst