Ontdek deze vijf sfeervolle tuinstijlen

Voor het ontwerp van een tuin bestaan diverse tuinstijlen. Stijlen die zijn komen overwaaien uit het buitenland of zijn ontstaan uit een tuintrend. Laat u inspireren en doe ideeën op voor uw eigen droomtuin.

Als u overweegt om uw tuin opnieuw te laten aanleggen is het belangrijk dat u vooraf weet welke tuinstijlen u het meeste aanspreken. Het aanleggen van een nieuwe tuin begint namelijk met een goed ontwerp. Wij gaan aan de slag met een ontwerp dat aansluit op uw favoriete stijl of een combinatie van een aantal stijlen. 

Zie hier een opsomming van een aantal tuinstijlen die we graag nader met u bespreken:

Uw eigen droomtuin

Dit zijn een aantal populaire tuinstijlen die wij de laatste tijd veel voorbij zien komen. Echter ziet iedere droomtuin er natuurlijk anders uit. Daarom helpen wij u graag voor de inspiratie en realisatie van uw eigen ideale tuin.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Stijl 1: Moderne designtuin

Een strakke indeling én onderhoudsarme materialen zijn de grootste troeven van deze stijl. Het gebruik van tegels en houten vlonders zorgt voor een onderhoudsvrije basis. Stijlvolle tuinverlichting, moderne waterelementen en een prachtige terrasoverkapping met loungebank maken deze tuin compleet.

Wilt u graag de mogelijkheden voor het onderhoud van uw tuin bespreken? Of heeft u vragen over de aanleg van een onderhoudsvrije tuin? Neem dan gerust contact met ons op.

Stijl 2: Japanse tuin

Op zoek naar rust, evenwicht en kalmte? Verdiep u dan eens in de Japanse tuinstijl. Door het gebruik van organische vormen, groenblijvende planten en Japanse elementen is het ware oase. Water speelt een belangrijke rol in de Japanse tuin. Een natuurlijk ogende vijver is het middelpunt met een houten brug en rondom het water rotsen.

Zit u eraan te denken om een vijver in uw tuin te laten plaatsen? Of zou u graag wat meer organische vormen in uw tuin willen zien? Neem dan gerust contact met ons op.

Stijl 3: Mediterrane tuin

Ook zo genoten op uw vakantieadres aan de Middellandse zee, en wilt u dit het hele jaar in uw eigen tuin ervaren? Als u kiest voor een Mediterrane stijl dan kiest u voor natuurlijke materialen, verschillende heerlijke terrassen en subtropische planten.

Prachtige aardetinten zorgen samen met een mooie sfeervolle olijfboom, geurende bloemen en kruidenplanten voor een warme sfeer in uw tuin. Door de aanleg van verschillende terrassen op verschillende hoogtes heeft u altijd een plekje in de zon én in de schaduw om te genieten.

Spreekt een mediterrane stijl u aan, maar zoekt u naar ondersteuning om deze stijl in uw tuin te verwerken? Neem dan gerust contact met ons op.

Stijl 4: Franse tuin

Houdt u van strak en symmetrisch met veel groene hagen? Dan is een Franse tuin wat voor u. Bij het ontwerpen van een Franse tuin is het belangrijk dat er symmetrie in zit. Door het aanleggen van groene hagen met daartussen beplanting wordt het een prachtig geheel.

Op deze wijze creëren wij voor u een tuin die niet zou misstaan bij een prachtig Frans kasteel.

Wilt u graag de mogelijkheden voor het toepassen van de Franse tuinstijl op uw tuin bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Stijl 5: Rustieke tuin

Mooie doorkijkjes, weelderige planten en wellicht een eigen moestuin? Dat zijn passende elementen voor een rustieke tuin.

Een landelijke tuin is niet compleet zonder mooie bomen, planten en bloemen. Het liefst zo natuurlijk mogelijk geplant, waardoor het een rustige uitstraling krijgt. Zeker in een rustieke tuin gaan wij voor groen, groener, groenst.

Heeft u vragen over de aanleg van een rustieke tuin? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in contact

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Uw eigen droomtuin

Wij zien deze trends vaak voorbijkomen, maar de droomtuin van iedereen ziet er anders uit. Daarom helpen wij u graag met inspiratie en de realisatie van uw eigen ideale tuin.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.