‘Groene’ parkeerplaatsen voor het Annapark!

De Middelpas Hoveniers werkt met trots mee aan het vernieuwen van de buitenruimtes op het Annapark in Venray.

Bij de ontwikkelingen op het Annapark in Venray wordt rekening gehouden met de aanwezige eclectische stijl van de gebouwen, maar ook met de behoeftes richting een groenere en duurzamere toekomst. Het is een genot om de nieuwste innovatieve, duurzame producten en inzichten te kunnen implementeren binnen dit prachtig project. Als aanvoerders van de groene revolutie streven wij ernaar keer op keer te werken met duurzame oplossingen.

Met dit in het achterhoofd hebben wij in december voor het Centrumgebouw op het Annapark een nieuwe ‘groene’ parkeerplaats aangelegd met TTE roosters van TONN. Deze kunststof roosters worden gemaakt van gerecycled plastic afval en zijn er op berekend om lang mee te kunnen. Binnen het rooster zijn graspluggen geplant, dat direct een prachtige groene aanblik geeft die thuishoort in een moderne leef-en werkomgeving.

Buiten de esthetische waarde van de groene parkeerplaats om, zijn er ook belangrijke ecologische voordelen.  Zo is de drainage van de parkeerplaats zeer efficiënt en kan het water direct in de bodem worden opgenomen. Hiermee blijft het bodemleven intact waarmee de impact van een parkeerplaats een minimale invloed zal hebben op de gezondheid van de aanwezige ecosystemen. Daarnaast werkt een natuurlijke ondergrond met beplanting verkoelend, zeker ten opzichte van  traditionele asfalt en betonnen parkeerplaatsen.

Maar dat is nog niet alles, want deze parkeerplaats is verder uniek omdat het CO2 ter plekke bindt. Stel u de voordelen eens voor als een aanzienlijke oppervlakte aan ‘conventionele’ parkeerplaatsen binnen Nederland hiermee eens vervangen zou worden.

Kom in contact

 

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Meer informatie?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.