Natuurlijk bestrijden van de Eikenprocessierups, start nu!

Het woord ‘Eikenprocessierups’ kan u afgelopen zomer niet ontgaan zijn. In 2019 telde Nederland op sommige plekken 3 keer zoveel processierupsen dan het jaar daarvoor, dit heeft alles te maken met het warmere weer. Hoe warmer het wordt, hoe meer Eikenprocessierupsen er zijn.

Preventief de Eikenprocessierups natuurlijk bestrijden! 

Aangezien de nesten van Eikenprocessierupsen nog jaren in de bomen kunnen blijven hangen en de brandhaardjes nog jaren in de natuur blijven rond dwarrelen, zal de plaag van het afgelopen seizoen nog lang voelbaar blijven.

Preventief bestrijden van de rups zal dus nodig zijn om het aankomende seizoen een nieuwe Eikenprocessierupsen plaag tegen te gaan.

Als aanvoerders van de groene revolutie, motiveren we onze relaties om aan de slag te gaan met het natuurlijk bestrijden van de Eikenprocessierups. Onderzoek (van NatureToday) wijst uit, dat het het aantrekken van natuurlijke vijanden van de processierups voor 80% minder rupsennesten kan zorgen! Natuurlijke vijanden van de processierups zijn:

  • Insect etende vogels: Pimpelmezen, Koolmezen, winterkoningen en bijvoorbeeld boomklevers, voeren hun jongen grote aantallen rupsen, waardoor de nesten worden leeggegeten.
  • Vleermuizen: Eten de processierups vlinders op (extraatje: deze eten ook de vervelende muggen in de zomer op!).
  • Insecten: Zoals de sluipwespen, sluipvliegen, gaasvliegen en zweefvliegen, deze leggen hun eitjes in het lichaam van een rups, waarna de larf de rups stukje bij beetje opeet.

Zelf aan de slag met het bestrijden van de processierups

Wilt u uw tuin ook aantrekkelijker maken voor de natuurlijke vijanden van de Eikenprocessierups? Wij hebben hiervoor verschillende materialen in ons assortiment:

  • Bloemenbollen die naast een kleurrijk aanzicht ook gaasvliegen, sluipwespen en sluipvliegen aantrekken. De bloembollen plant u, net als andere bloembollen, in uw tuin of in bloembakken. Voor €9,95 per stuk.
  • Vogelhuisjes die in deze tijd van het jaar de winterkoning beschermen tegen de barre weersomstandigheden. Voor €9,95 per stuk.
  • Appelnesters gevuld met organisch nestmateriaal, zodat tuinvogels gemakkelijk materiaal kunnen verzamelen voor het bouwen van hun nest. Voor €7,50 per stuk.

Deze zijn op afspraak af te halen bij De Middelpas Hoveniers – Schoolstraat 19a in Swolgen.

€9,95

€9,95

€7,50

Dit wil ik bestellen (aantal bij afhalen doorgeven):

10 + 13 =

Kom in contact

 

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Bestellen

Voor meer informatie en andere potentiële oplossingen voor het natuurlijk bestrijden van de Eikenprocessierups, voor zowel particulier alsook voor bedrijven neem contact met ons op!