Kalk op mijn gazon?

Heeft uw gazon veel last van gele plekken, ziektes of onkruid? Dan komt dit waarschijnlijk door een slechte bodem. Bij een goede behandeling van uw gazon, hoort ook het strooien van kalk!

Het is winter en als het goed is heeft u uw gazon afgelopen november/december behandeld met degelijke biologische grondverbeteraars. In de meest ideale situatie heeft u daarvoor in oktober/november ook het organisch materiaal van de bodem aangevuld doormiddel van een mooie laag biologisch gazon compost.​ Deze elementen zijn hard nodig als voeding voor het bodemleven en uw gazon. Maar er is nog een belangrijke stap die niet vergeten mag worden als ondersteuning voor een pracht gazon tijdens het groeiseizoen en dat is: kalk strooien.

Het is nodig om jaarlijks kalk te strooien. Dit gebeurt bij voorkeur minimaal 4 weken na de winterbehandeling en is gebruikelijk om dit in januari of februari te doen. Kalk bevat veel calcium en verhoogt de PH waarde van uw bodem. Dit is handig omdat veel mossen en onkruidsoorten zuur minnend zijn.

 

Nog belangrijker is dat calcium de celwanden van het gras verstevigt en ervoor zorgt dat voedingsopname beter verloopt. Al met al zal uw gazon door een dosis kalk er groener en gezonder uitzien, met minder onkruid tijdens het groeiseizoen. Niet alleen uw gazon is gebaat bij een dosis kalk, maar ook bijvoorbeeld de andere grassen, Sedum(daken), hagen en planten in uw tuin. Let er wel op dat zuur minnende planten een uitzondering zijn (bijvoorbeeld Rododendrons). 

 

De Middelpas Hoveniers werkt met een kalk die duurzaam gewonnen is en gemengd is met grond verbeterende bacteriën.  Ook wordt deze kalk alleen opgenomen in de bodem als de PH waarde behoorlijk laag is. Zo is het dus onmogelijk om teveel te strooien en heeft dit kalkmengsel een langdurige bufferende werking.

 

Kom in contact

 

0478 - 692432

info@demiddelpas.nl

Meer informatie?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.