Ook in de winter van je tuin genieten met deze ontwerpen

Wie zegt dat tuinieren alleen voor de zomer is? Met de juiste winterplantjes voor buiten geniet je ook tijdens de koude maanden van een kleurrijke tuin. Er is meer mogelijk dan je denkt. Van winterbloeiers in pot tot tuinplanten die winterhard zijn en mooi overeind blijven in de vrieskou. Laten we eens kijken naar die pareltjes, zodat jouw tuin straalt: het hele jaar door. Bovendien, terwijl de rest van de wereld onder een dekentje kruipt, geeft jouw tuin nog steeds een levendige show!

Winterharde kanjers: Planten die niet bang zijn voor een beetje kou

De winter kan guur zijn, maar er zijn zat planten die daar maling aan hebben. Denk aan de Helleborus, een ware winterbloeier die met zijn bloemen elke tuin opfleurt. Of de blauwe hulst, een tuinplant winterhard genoeg om de vrieskou te trotseren en je te verrassen met rode bessen. En dan hebben we het nog niet eens over de stoere kornoelje met zijn kleurrijke takken, die perfect zijn voor die winterse look.

In een pot, maar toch hot: Winterbloeiers voor je terras

Geen zin in een vaste tuinverandering, maar wil je wel wat kleur op je terras? Winterbloeiers in pot zijn je nieuwe beste vrienden. Denk aan de sierlijke Viburnum bodnantense ‘Dawn’ of de kleurrijke winterheide. Zet ze in een stijlvolle pot, en voilà: je terras is winterproof! En wat dacht je van een wintergroene Druifheide of siergrassen die de tuin prachtige wintertinten en structuur geven als je vaste planten verdwijnen.

Ook in de winter actief in de tuin: Tips voor tuinieren in de winter

Denk je dat tuinieren in de winter stilligt? Het is juist de tijd om bepaalde planten te snoeien, de bodem voor te bereiden en natuurlijk, het planten van bomen en heesters voor het nieuwe seizoen. En voor degenen onder ons die echt niet zonder kunnen: er zijn altijd nog wintergroenten die je kunt verbouwen. Dit is ook een ideaal moment om je tuingereedschap goed te onderhouden.

Laat je tuin schitteren in elk seizoen

Met de juiste winterplanten en een beetje liefde kun je ook in de koudste maanden genieten van een prachtige buitenruimte. En als je twijfelt over welke winterbloeiers het beste in jouw tuin passen, neem dan eens contact met ons op. Samen creëer je dan het perfecte winterparadijs waar je elke dag van kunt genieten.